Njoki
Meki okusi Mediterana
Kao i mnoge druge stvari, njoki su povijesno gledano jednostavno "pučko jelo" talijanskih korijena. Spadaju u kategoriju namirnica koje su izuzetno omiljene, jer su ukusne, jednostavne i mogu se kombinirati s mnoštvom umaka i preljeva. Talijanu kažu da se, baš kao što se petkom jede riba, četvrtkom moraju jesti njoki, dok je u Argentini i Čileu zapovijed da se 29. u mjesecu za dobru sreću i bogatstvo jedu njoki. Nije objašnjeno što činiti kada veljača ima 28 dana. Uostalom, okruglice od krumpirova tijesta mnogi bi najradije jeli svakog dana.
Njoki od krumpira, njoki sa špinatom, njoki s povrćem
Pakiranje: 500 g, 1000 g, 2500 gTransportno pakiranje: 20/1, 10/1, 4/1
Uputstvo za upotrebu
Usuti smrznuti proizvod u kipuću zasoljenu vodu, kuhati 2 min. do podizanja njoka na površinu vode. Procijediti i začiniti po želji.
Rasporediti njoke u zdjelu, prekriti ih umakom ili prikladnim preljevom, staviti u pećnicu 10 min.
Uputstvo za čuvanje
U zamrzivaču na -18°C 18 mjeseci, -12°C 30 dana, -6°C 1 tjedan. U hladnjaku 0+-4°C 24 sata.
Preuzmite našu Powerpoint prezentaciju njoka
Nutricionistička vrijednost u 100 g
Energetska vrijednost: | 737 kJ / 174 kcal |
Proteini: | 4 g |
Ugljikohidrati: | 38 g |
Od čega šećeri: | 2,5 g |
Masti: | 0,25 g |
Od čega zasićene masne kiseline: | 0,15 g |
Vlakna: | 1,7 g |
Soli: | 0,87 g |
Jednom odmrznuti proizvod ne zamrzavati ponovo!
Čuvati u hladnjaku na -18° C