Protein +
Marex-gel krumpirovi njoki s povećanim sadržajem bjelančevina (protein +) čine kombinaciju biljnih i mliječnih proteina koji ukupno predstavljaju visokih 17% izvora energije na 100g proizvoda.
Krumpir i pir čine izvor visokokvalitetnih proteina biljnog podrijetla (35%), a iz mliječnih proteina (65%) proizlazi optimalna kombinacija brže apsorbirajućih proteina iz sirutke i sporije apsorbirajućih proteina iz kazeina koji čine 35% od ukupnih proteina u proizvodu. Unosom krumpira, kao namirnice s višim glikemijskim indeksom, postižemo brzo povećanje razine šećera u krvi te sadržajem ugljikohidrata u kraće vrijeme osiguravamo primaran izvor energije potreban za oporavak organizma nakon opterećenja. Ujedno se pospješuje i apsorpcija proteina važnih za rast mišićne mase.
Njoki protein + u odnosu na uobičajeni proizvod „njoki“ sadrže i do 200% više proteina na 100g proizvoda. U odnosu na supstitut poput riže, njoki protein + predstavljaju najmanje 100% veći izvor proteina pri svođenju proizvoda na istu kalorijsku vrijednost.
100 g RIŽE = 340 kcal |
340 kcal = 175 g MAREX-GEL NJOKA PROTEIN + |
6,5 g proteina (biljni) |
14,5 g proteina (biljni + mliječni) |
Mliječni proteini iz sirutke i kazeina građeni su od 18 aminokiselina te na 100g njoka protein +, povrh aminokiselina kojima obiluju biljni proteini iz krumpira (arginin, asparagin, glicin), osiguravaju DODATNE KOLIČINE esencijalnih i neesencijalnih te uvjetno esencijalnih aminokiselina:
ESENCIJALNE AMINOKISELINE |
NEESENCIJALNE I UVJETNO ESENCIJALNE AMINOKISELINE |
||
HISTIDIN |
143.1mg |
ALANIN |
212.2mg |
IZOLEUCIN |
302.4mg |
ARGININ |
182.1mg |
LEUCIN |
600.3mg |
ASPARAGIN |
495.7mg |
LIZIN |
495,8mg |
CISTEIN |
80.8mg |
METIONIN |
142.6mg |
GLUTAMIN |
1071.5mg |
FENILALANIN |
246.2mg |
GLICIN |
99.8mg |
TREONIN |
261.6mg |
PROLIN |
416.8mg |
TRIPTOFAN |
91.0mg |
SERIN |
291.0mg |
VALIN |
336.3mg |
TIROZIN |
252.3mg |
Kako bismo proizvod učinili nutritivno bogatijim, 2/3 pšeničnog brašna karakteristično korištenog u pripremi njoka, zamijenili smo nutritivno bogatijom opcijom pirovog brašna. U odnosu na pšenicu, pir sadrži veći udio proteina građenih od 9 esencijalnih aminokiselina usprkos biljnom podrijetlu, lakše je probavljiv, bogat vlaknima te sa smanjenim udjelom glutena.
Proizvod ne sadrži dodane šećere, već komponente krumpira, pira, pšenice i kukuruza, predstavljaju najveće izvore prirodnih šećera među kojima dominira maltoza.
Njoki ovakvog nutritivnog sastava pogodni su i za konzumaciju kod mlađe populacije. Njoki protein + zbog svog sastava ne mijenjaju okus pa tako gastronomski ostaju prihvaćena namirnica kod djece i mladih. Ovisno o dodanom umaku mogu poslužiti kao pametan izbor obroka za različite uzraste djece u razvoju kao i one koji se aktivno bave sportom.
Finalni proizvod na bazi ključnih komponenti (krumpir, sirutka, kazein i pir), sadrži i neizostavne mikroelemente važne za funkciju i imunološki odgovor organizma. Sadrži različite udjele vitamina C, K i E, vitamine B kompleksa te minerale željezo, cink, bakar, fosfor, magnezij, mangan, kalij i kalcij.
Visoki udio krumpira i prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi optimalan omjer jaja, mlijeka i morske soli, doprinose finom okusu i mekoći proizvoda koji se kuha izrazito kratko, do podizanja njoka na površinu vode. Svega 2 minute po ubacivanju zamrznutog proizvoda u kipuću zasoljenu vodu potrebno je za pripremu ove ukusne i nutritivno bogatije namirnice. Smrznutim načinom čuvanja proizvoda do pripreme, nutritivni status ostaje sačuvan. Proteini ni tijekom smrzavanja, niti prilikom kratkog kuhanja na temperaturi vrenja u zasoljenoj vodi, neće izgubiti svoju nutritivnu vrijednost i zadržat će svoj status funkcionalne hrane.
Njoki protein+ predstavljaju izvrsno reformulirani proizvod s dodanom vrijednošću i ponosni su nosioc jamstvenog žiga "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)!
Hvala na povjerenju u Marex-gel i naše proizvode jer naša je misija pružiti potrošačima zdravstveno ispravan, inovativan i nutritivno kvalitetan proizvod slijedeći tradicionalne recepture našeg podneblja!
Proizvođač:
MAREX-GEL D.O.O., 23000 Zadar, Hrvatska
Ulica Miroslava i Janka Perice 12
tel: 023 213 109, fax: 023 316 288
www.marex-gel.hr
Dodatne informacije pružene su na bazi provedene kemijske analize proizvoda, izračunu iz poznatih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka te općeprihvaćenih i utvrđenih podataka. Prehrambene tvrdnje isključivo su informativnog karaktera tj. s ciljem pružanja potpunijih informacija o proizvodu.